Бач - Инвестиције

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

Документација Јавних набавки

Информатор о раду

Информације од јавног значаја

Примери образаца за подношење захтева и жалби

Поставите питање

Поставите питање Начелнику ЈБУО

Линкови

Влада Републике Србије

Народна скупштина
Републике Србије
  • Завршена је и званично отворена радна Индустријска зона у Бачу, смештена је у непосредној близини раскрснице важних саобраћајница, магистралног пута М-18 Бачка Паланка-Оџаци и регионалног пута Р-102 Бач-Бачки Петровац. Од канала Дунав-Тиса-Дунав индустријска зона удаљена је 1 км, а од Дунава 12 км. Од стратешког је значаја за развој и то што Дунав, који ту протиче у дужини од 43км, природно граничи општину Бач и Републику Хрватску. Од железничке пруге, индустријска зона је удаљена 900 м, од канала Дунав – Тиса – Дунав има 1 км, а од Дунава 12 км. Положај зоне је и у предности због близине Бача и Вуковара, што даје могућност да се за 20 мин пловним путем стигне у центар Вуковара. Тачније, дужина транспортног пута је смањена за 90 км. За инфраструктурно опремање индустријске зоне обезбеђена су средства из Покрајинског фонда за капитална улагања, а делом из општинског буџета. Реализацијом ове инвестиције омогућено је привлачење страних инвеститора у Општину Бач и подстицање развоја предузетништва и привреде, као и отварање нових радних места.
  • У току је реконструкција 7,5 километара водоводне мреже у Бачу. Вредност инвестиције је 16.500.000 динара. Средства су обезбеђена из Фонда за капитална улагања АП Војводине.
  • У току је изградња последње фазе спортске хале у Бачу и реконструкција манастира Бођани. Средства су обезбеђена из Фонда за капитална улагања АП Војводине.
  • Реконструисана је деоницу пута између Бача и Малог Бача и део магистралног пута Бач – Вајска са новом јавном расветом.