Обележен Дан Заједничког већа општина у Вуковару

Електронска пошта

pisarnica@juznobacki.okrug.gov.rs

Актуелни конкурси

http://www.rda-backa.rs/konkursi/

Јавне набавке

Документација Јавних набавки

Информатор о раду

Информације од јавног значаја

Примери образаца за подношење захтева и жалби

Поставите питање

Поставите питање Начелнику ЈБУО

Линкови

Влада Републике Србије

Народна скупштина
Републике Србије

Заједничко веће општина формирано је међународним уговором пре 22. године на територији тадашње Републике Српске Крајине. Током предходних деценија упркос бројним изазовима и препрекама српска мањина се одржава и развија у источној Хрватској захваљујући и постојању ове институције.

Прослави Дана заједничког већа општина присуствовао је начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић, у Вуковару 23. маја 2019. године.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је обележавању Дана Заједничког већа општина у Вуковару као изасланик председника Републике Србије Александра Вучића. Међу присутнима су били и представници Српске православне цркве, представници страних амбасада акредитованих у Републици Хрватској, представници Владе Републике Хрватске и Републике Србије, Владе Аутономне покрајине Војводине, као и велики број представника округа, жупанија, општина и градова из обе државе. Присутнима се поред градоначелника Вучевића, обратио и председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић, као и председник Српског народног већа Милорад Пуповац, а додељене су и плакета и повеља Заједничког већа општина.