Obeležavanje godišnjice "Oluje"

Elektronska pošta

pisarnica@juznobacki.okrug.gov.rs

Aktuelni konkursi

http://www.rda-backa.rs/konkursi/

Javne nabavke

Dokumentacija Javnih nabavki

Informator o radu

Informacije od javnog značaja

Primeri obrazaca za podnošenje zahteva i žalbi

Postavite pitanje

Postavite pitanje Načelniku JBUO

Linkovi

Vlada Republike Srbije

Narodna skupština
Republike Srbije

Na obeležavanju 24 godine od  akcije „Oluja“ juče 04. avgusta 2019. godine prisutnima se obratio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Danas je 4. avgust težak dan za svakog Srbina ma gde na planeti da živi „Otišli su Srbi i to je velika tuga i muka za svakog Srbina“ Da li je Hrvatska danas srećnija, uspešnija i bogatija zbog toga? Moram da Vas razočaram, sve vas koji veličate i radujete se srpskim suzama – nisu Srbi nestali. Nije Srbija nestala – poručio je predsednik Aleksandar Vučić iz Krušedola.

Centralana manifestacija povodom obeležavanja godišnjice hrvatske akcije „Oluja“ 1995. godine, u kojoj je ubijeno ili nestalo oko 2.000 Srba, a proterano više od 220.000 počela je molebanom koju je služio patrijarh srpski Irinej ispred Manastira Krušedol.

Obeležavanju su prisustvovala i premijerka Ana Brnabić,  predstavnici Vlade Republike Srbije, srpski politički predstavnici iz Slovenije, Severne Makedonije i Crne Gore, predstavnici Srpskog Nacionalnog Veća, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministri u Vladi Republike Srbije, predstvnici srpske liste sa KiM, Srbi izbegli tokom akcije „Oluja“ i veliki broj građana.