Жабаљ - Туризам

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

Документација Јавних набавки

Информатор о раду

Информације од јавног значаја

Примери образаца за подношење захтева и жалби

Поставите питање

Поставите питање Начелнику ЈБУО

Линкови

Влада Републике Србије

Народна скупштина
Републике Србије

Положај општине Жабаљ у односу на саобраћајне правце је интересантан и специфичан. За вредновање туристичко-географског положаја значајан је и положај у односу на веће градске центре и сва насеља у којима је потенцијална туристичка маса. Територију општине окружујује већи број бачких градова, од којих су најближи већи Нови Сад, Зрењанин и Бечеј. Највећи број очекиваних долазака туриста, рекреативаца и других посетилаца може се очекивати из Новог Сада, као највећег града и оних градова којима Јегричка, Мртва Тиса и река Тиса представља атрактивно природно окружење за лов, риболов и рекреацију.

Најзначајнији и за туризам најатрактивнији природни фактор на овом простору је хидрографија. Простор Јегричке, Мртве Тисе и реке Тисе у хидрографском погледу представља врло интересантан, разноврстан и туристички атрактиван из више разлога. Наиме, флора и вегетација овог простора, њен раритет и постојање на врло малим површинама даје им снагу атракције и интересантности.

Један од интересантних покушаја да се на овим просторима уради нешто конкретно реализован је се управо ових дана. Наиме, непосредно поред реке Тисе на 10-так километара од Жабља изграђен је голф терен са пратећим објектима. При том се води рачуна о томе да будућа вегетација треба да се уклопи у постојећи амбијент и да допринесе очувању монументалности простора, а заједно са осталим елементима који се буду градили мора очувати углед и лепоту свега постојећег у оквиру Спомен подручја.

Религија
  • Црква Светог Николе у Жабљу
  • Црква Снежне Госпе
    Римокатоличка црква у Жабљу
  • Црква Светог Вазнесења у Ђурђеву
  • Гркокатолички храм Рођење Пресвете Богородице у Ђурђеву
  • Црква Пренос моштију Светог првомученика и архиђакона Стефана у Госпођинцима
  • Гркокатолички храм Светог архангела Михаила у Госпођинцима
  • Црква Вазнесења Господњег