Akcija „Policajac u zajednici“

Načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, prisustvovao je juče akciji „Policajac  u zajednici“ koja je održana juče na Trgu slobode u Novom Sadu.

Tom prilikom Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa potpredsednikom Vlade Republike Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem posetio Policijsku upravu Novi Sad gde je bila izvršena primopredaja opreme – zaštitnih balističkih prsluka, kao i dva vozila, koje je Grad Novi Sad nabavio za potrebe organizacionih jedinica Policijske uprave, a u cilju poboljšanja uslova njihovog rada. Takođe, novosadskoj policajki Danijeli Dorić, koja je u civilu uhapsila muškarca nakon potere kroz grad, gradonačelnik je uručio nagradu Grada za taj hrabri čin. Nakon toga, gradonačelnik Miloš Vučević je zajedno sa ministrom Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Policijske uprave Novi Sad Sinišom Radakovićem prisustvovao demonstraciji projekta „Policajac u zajednici“ na Trgu slobode u Novom Sadu.

Cilj akcije „Policajac u zajednici“ je da pokažemo da dobrom saradnjom i zajedničkom aktivnošću sa lokalnom samoupravom možemo da smanjujemo kriminalitet, kao što je to slučaj u Novom Sadu gde je u prethodne dve godine broj učinjenih krivičnih dela smanjen za 37% i gde je povećano rasvetljavanje najtežih krivičnih dela, rekao je ministar Nebojša Stefanović.