OBELEŽEN SVEDSKI DAN CIVILNE ZAŠTITE

Povodom 1. marta – Svetskog dana civilne zaštite, Uprava za vanredne situacije u Novom Sadu u saradnji sa Južnobačkim upravnim okrugom, organizovala je  svečano obeležavanje ovog dana.

Obležavanjem ovog dana, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u saradnji sa načelnicima upravnih okruga i gradonačelnicima, želi da utiče na podizanje nivoa svesti o značaju pripremljenosti građana i njihovom poznavanju bezbednosnih i zaštitnih mera u slučaju elementarnih nepogoda, tehničko tehnoloških i drugih nesreća i opasnosti.

Načelnik Južnobačkog upravnog okruga i komandant Okružnog štaba Milan Novaković istakao je civilna zaštita mora imati veći značaj u sistemu zaštite i spasavanja građana naše zemlje, kao i to da država mora ulagati mnogo više odgovornosti i sredstava kako bi se formirale dobro obučene specijalizovane jedinice civilne zaštite i jedinice civilne zaštite opšte namene na lokalnom nivou.

Prisutnima se obrati i član Gradskog veća za komunalne poslove Grada Novog Sada Vladimir Stojković i istakao je da će Grad Novi Sad u okviru svojih mogućnosti nastaviti da pruža podršku onima koji brinu o bezbednosti stanovništva, kao i to da će nastojati da preventivnim delovanjem rizike svede na minimum.

Svečanosti su prisustvovali  i predsednik skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Prof. dr Zoran Milošević, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Sektora za vanredne situacije, Gradskog i Okružnog štaba za vanredne situacije, Crvenog krsta Vojvodine i drugi.