Отворен реконструисан Ватрогасни дом у Жабљу

Начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић, заједно са председником Покрајинске Владе, Игором Мировићем и помоћником министра и начелником Сектора за ванредне ситуације Луком Чаушићем, присуствовао је данас отварању реконструисаног-Ватрогасно спасилачког Дома у Жабљу.

„Министарство унутрашњих послова је за последњих годину дана реконструисало и потпуно адаптирало чак 18 ватрогасно-спасилачких објеката, изградило четири нова објекта, а овим убрзаним темпом требаће нам неколико година да обновимо и створимо адекватне услове за наше ватрогасце-спасиоце јер се, на жалост, деценијама није улагало у ватрогасну службу, те нам је веома битна подршка Покрајинске Владе и локалних самоуправа“, закључио је Чаушић.

Чаушић се захвалио председнику Покрајинске Владе Игору Мировићу на реновирању ватрогасног дома у Жабљу, али и на финансирању и подршци развоја добровољног ватрогаства у Србији.

Такође се захвалио и начелнику Јужнобачког управног округа Милану Новаковићу на изузетном залагању како би се овај пројекат завршио, наведено је у саопштењу МУП-а.