Otvoren rekonstruisan Vatrogasni dom u Žablju

Načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, zajedno sa predsednikom Pokrajinske Vlade, Igorom Mirovićem i pomoćnikom ministra i načelnikom Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem, prisustvovao je danas otvaranju rekonstruisanog-Vatrogasno spasilačkog Doma u Žablju.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je za poslednjih godinu dana rekonstruisalo i potpuno adaptiralo čak 18 vatrogasno-spasilačkih objekata, izgradilo četiri nova objekta, a ovim ubrzanim tempom trebaće nam nekoliko godina da obnovimo i stvorimo adekvatne uslove za naše vatrogasce-spasioce jer se, na žalost, decenijama nije ulagalo u vatrogasnu službu, te nam je veoma bitna podrška Pokrajinske Vlade i lokalnih samouprava“, zaključio je Čaušić.

Čaušić se zahvalio predsedniku Pokrajinske Vlade Igoru Miroviću na renoviranju vatrogasnog doma u Žablju, ali i na finansiranju i podršci razvoja dobrovoljnog vatrogastva u Srbiji.

Takođe se zahvalio i načelniku Južnobačkog upravnog okruga Milanu Novakoviću na izuzetnom zalaganju kako bi se ovaj projekat završio, navedeno je u saopštenju MUP-a.