Почетак изградње брзе саобраћајнице „Осмех Војводине“

Начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић, присуствовао је у среду 13. децембра 2023. године, почетку радова на изградњи брзе саобраћајнице од Бачког брега, на граници са Мађарском, до Српске Црње на граници са Румунијом, која ће, у дужини од 186 километара, спојити и Сомбор, Врбас, Кулу, Србобран, Нови и Стари Бечеј и Кикинду.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфратруктуре Горан Весић  нагласио је да је саобраћајница „Осмех Војводине“ важна за развој свих градова на тој траси и да ће побољшати квалитет живота људи.

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић изјавио је да је изградња брзе саобраћајнице познате као „Осмех Војводине“ једна од најважнијих вести за Војводину минулих деценија, а заједно са другим пројектима и целе наше државе.

Догађају је присуствовао потпредседник Владе Србије и министар одбране Милош Вучевић.

На траси брзе саобраћајнице планирана је изградња 12 петљи: Сомбор, Кљајићево, Сивац, Црвенка, Кула, Врбас Запад, Врбас Север, Врбас Исток, Врбас Е75, Србобран Север, Турија и Кикинда Исток. Планирана је изградња и 13 површинских кружних раскрсница.