Aкција „Полицајац у заједници“

Начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић, присуствовао је јуче акцији „Полицајац  у заједници“ која је одржана јуче на Тргу слободе у Новом Саду.

Том приликом Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са потпредседником Владе Републике Србије и министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем посетио Полицијску управу Нови Сад где је била извршена примопредаја опреме – заштитних балистичких прслука, као и два возила, које је Град Нови Сад набавио за потребе организационих јединица Полицијске управе, а у циљу побољшања услова њиховог рада. Такође, новосадској полицајки Данијели Дорић, која је у цивилу ухапсила мушкарца након потере кроз град, градоначелник је уручио награду Града за тај храбри чин. Након тога, градоначелник Милош Вучевић је заједно са министром Небојшом Стефановићем и начелником Полицијске управе Нови Сад Синишом Радаковићем присуствовао демонстрацији пројекта „Полицајац у заједници“ на Тргу слободе у Новом Саду.

Циљ акције „Полицајац у заједници“ је да покажемо да добром сарадњом и заједничком активношћу са локалном самоуправом можемо да смањујемо криминалитет, као што је то случај у Новом Саду где је у претходне две године број учињених кривичних дела смањен за 37% и где је повећано расветљавање најтежих кривичних дела, рекао је министар Небојша Стефановић.