ОБЕЛЕЖЕН СВЕДСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

Поводом 1. марта – Светског дана цивилне заштите, Управа за ванредне ситуације у Новом Саду у сарадњи са Јужнобачким управним округом, организовала је  свечано обележавање овог дана.

Облежавањем овог дана, Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије у сарадњи са начелницима управних округа и градоначелницима, жели да утиче на подизање нивоа свести о значају припремљености грађана и њиховом познавању безбедносних и заштитних мера у случају елементарних непогода, техничко технолошких и других несрећа и опасности.

Начелник Јужнобачког управног округа и командант Окружног штаба Милан Новаковић истакао је цивилна заштита мора имати већи значај у систему заштите и спасавања грађана наше земље, као и то да држава мора улагати много више одговорности и средстава како би се формирале добро обучене специјализоване јединице цивилне заштите и јединице цивилне заштите опште намене на локалном нивоу.

Присутнима се обрати и члан Градског већа за комуналне послове Града Новог Сада Владимир Стојковић и истакао је да ће Град Нови Сад у оквиру својих могућности наставити да пружа подршку онима који брину о безбедности становништва, као и то да ће настојати да превентивним деловањем ризике сведе на минимум.

Свечаности су присуствовали  и председник скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Проф. др Зоран Милошевић, представници Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, Сектора за ванредне ситуације, Градског и Окружног штаба за ванредне ситуације, Црвеног крста Воjводине и други.