Свечана академија у СНП поводом обележавања годишњице присаједињења Војводине Краљевини Србији

У четвртак 25. новембра 2021. године, у Српском народном позоришту у Новом Саду, одржана је свечана академија „Присаједињење – други век“ поводом 103 године од присаједињења Војводине Краљевини Србији.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се приснутнима и том приликом уручио највише признање АП Војводине – Награду „Михајло Пупин“ Василију Крестићу, као и друга покрајинска признања која се додељују за допринос важним областима друштвеног живота.

25. новембар, дан када је 1918. године Велика народна скупштина у Новом Саду прогласила присаједињење Баната, Бачке и Барање Краљевини Србији, одлуком Скупштине Војводине 2018. године установљен је као датум од покрајинског значаја.

Свечаности су присуствовали и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, чланови Покрајинске владе и Скупштине АПВ, начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић, епископ сремски Василије и други представници Српске православне цркве, муфтија војвођански Мухамед Зиљкић, представници војске, градова и општина из АП Војводине и чланови дипломатског кора.