Načelnik okruga obišao radove na rekonstrukciji vrtića u Vrbasu

Načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković zajedno sa potpredsednicom Vlade i ministrakom rudarstva i energetike, prof dr Zoranom Mihajlović i predsednikom opštine Vrbas Predragom Rojevićem, obišao je radove na rekonstrukciji vrtića u Vrbasu nakon čijeg završeta će biti obezbeđeni bolji uslovi za 700 đaka i 1.335 dece u vrtićima. Pre toga obišli su i jedno od 35 domaćinstava u ovoj opštini koje je dobilo subvencije države za zamenu stolarije na porodičnoj kući.

Naredni javni poziv za dodelu subvencija za postavljanje solarnih panela biće raspisan tokom februara, a Ministarstvo će obezbediti olakšice za nerazvijene opštine kao i za socijalno ugrožene građane rekla je ministarka Mihajlović.

„Hvala potpredsednici Vlade, Ministarstvu i Ambasadi Švajcarske na pomoći da rekonstruišemo četiri vrtića i školu, čime će se poboljšati uslovi za boravak dece. Videli smo i radove u Zmajevu. Sve ovo ne bi bilo moguće bez privrednog rasta i politike koju sprovode Vlada i predsednik Aleksandar Vučić“, rekao je Milan Novaković, načelnik Južnobačkog okruga.