Донација Института за ратарство и повртарство Народној кухињи на Косову и Метохији

Камион напуњен брашном и семенским материјалом, спреман за полазак пут Косова и Метохије, био је призор који је красио простор испред Дистрибутивног центра Института за ратарство и повртарство данас када се обележава Светски дан хране.

Са поносом можемо истаћи да је Институт, уз подршку Јужнобачког управног округа, испунио још један племенит задатак и сада већ традиционално учествовао у донацији добротворној организацији Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“, намењеној снабдевању Народне кухиње на Косову и Метохији у којој се свакодневно спрема 2000 оброка за њене кориснике.

На право место стићи ће 15 тона брашна, као и семе ратарских и повртарских култура бренда НС семе – пасуља, сточног грашка, јечма, пшенице, овса, паприке, купуса, мркве, лубенице, першуна, итд.

Хуманост на делу препознали су и бројни представници медија са којима Институт има дугогодишњу сарадњу, те су дошли да подрже ову хуману акцију и заједно са представником Инстутута за ратарство и повртарство, као и начелником Јужнобачког управног округа пошаљу праву поруку у свет.

У изјави за медије, шеф за протокол и односе са јавношћу у Институту за ратарство и повртарство Марица Вучић-Кишгеци рекла је да Институт, као друштвено одговорна компанија, излази у сусрет пружајући помоћ тамо где је могуће и истакла да Институт у сарадњи са Јужнобачким округом већ дуги низ година помаже Народној кухињи на Косову и Метохији.

Институт за ратарство и повртарство је увек тамо где је помоћ неопходна и са поносом можемо рећи да смо део Косова и Метохије, као и Епархије рашко-призренске, рекла је Марица Вучић-Кишгеци.

Начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић за медије је изјавио да је ово још једна у низу активности које Јужнобачки управни округ спроводи у свом хуманитарном раду.

Он је изразио задовољство и истакао да му је част што Институт за ратарство и повртарство увек препознаје хуманитарни аспект ове акције, као и да град Нови Сад, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председници општина са подручја Јужнобачког округа пружају свесрдну помоћ нашем народу на Косову и Метохији. Институт је такође препозао хуманитарни аспект акције одржане пролетос у сарадњи са Јужнобачким округом, у оквиру које је донирана значајна количина семена. Начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић позвао је све суграђане да се укључе у овакве активности, нагласивши значај пружања преко потребне помоћи нашем народу на Косову и Метохији.

Као и много пута до сада, Институт за ратарство и повртарство је показао своју хуманост и друштвено-социјалну одговорност и својим делима пружио несебичну подршку ДО Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“ и Народној кухињи на Косову и Метохији.

 

Преузето са сајта Института за ратарсво и повртарство „НС СЕМЕ“