Обележавање годишњице „Олује“

На обележавању 24 године од  акције „Олуја“ јуче 04. августа 2019. године присутнима се обратио председник Републике Србије Александар Вучић.

Данас је 4. август тежак дан за сваког Србина ма где на планети да живи „Отишли су Срби и то је велика туга и мука за сваког Србина“ Да ли је Хрватска данас срећнија, успешнија и богатија због тога? Морам да Вас разочарам, све вас који величате и радујете се српским сузама – нису Срби нестали. Није Србија нестала – поручио је председник Александар Вучић из Крушедола.

Централана манифестација поводом обележавања годишњице хрватске акције „Олуја“ 1995. године, у којој је убијено или нестало око 2.000 Срба, а протерано више од 220.000 почела је молебаном коју је служио патријарх српски Иринеј испред Манастира Крушедол.

Обележавању су присуствовала и премијерка Ана Брнабић,  представници Владе Републике Србије, српски политички представници из Словеније, Северне Македоније и Црне Горе, представници Српског Националног Већа, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, министри у Влади Републике Србије, предствници српске листе са КиМ, Срби избегли током акције „Олуја“ и велики број грађана.