Обележен 1. март Светски дан цивилне заштите и додељене плакете и захвалнице учесницима у хуманитарним акцијама ЈБУО

Јужнобачки управни округ и Управа за ванредне ситуације Града Новог Сада а у сарадњи са професорима и ученицима Гиманзије „Лаза Костић“, обележили су 1. март Светски дан цивилне заштите а том приликом додељене су плакете и захвалнице учесницима у хуманитарним акцијама Јужнобачког управног округа.

Обележавање 1. марта Светског дана цивилне заштите установљено је 1990. године одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите са циљем да се скрене пажња широј јавности на витални значај цивилне заштите и развијању свести о значају припремљености за превентивне и самозаштитне мере и поступке у случају елементарних непогода , техничко –технолошких несрећа и других несрећа и опасности.

Цивилна заштита у Републици Србији опет добија на значају и интезивно се ради на њеном јачању и очувању стеченог угледа.

Обележавање овог дана, Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије у сарадњи са начелницима управних округа, градоначелницима и председницима општина жели да утиче на подизању нивоа свести о значају припремљености грађана и њиховом познавању безбедносних и заштитних мера у случају елементарних непогода, техничко технолошких и других несрећа и опасности.

У склопу обележавања 1. марта Светског дана цивилне заштите Јужнобачки управни округ искористио је  прилику да се захвали свима који су помогли хуманитарне активности у период од 2016. до 2018. године.

Јужнобачки управни округ традиционално већ шесту годину за редом организује хуманитарне акције у виду прикупљања помоћи за социјално угрожено становништво како на територију Јужнобачког управног округа тако и на подручју Косова И Метохије.

Своју несебичну вољу и жељу за даривањем и пружањем помоћи показале су многе Републичке, Покрајинске и Градске институције, Јавна и Јавна комунална предузећа, привредници, родитељи, ђаци и наставници основних и средњих школа.

Плакете и захвалнице додељене су Граду Новом Саду, општинама Јужнобачког управног округа, Јавним предузећима, основним и средњим школама, медијским кућама као и привредницима који су учестовали у хуманитарним активностима.

Овој свечаности присуствовали су представници Града Новог Сада, председници и представници општина Јужнобачког управног округа, чланови градског Већа града Новог Сада, Покрајински секретари, представници војске Републике Србије, Полицијске управе града Новог Сада, Црвеног крста, безбедносних служби, тужилаштва, прекршајног суда, Привредне коморе Војводине, Регионалне привредне коморе, представници свештенства,  медија, директори основних и средњих школа и ученици.

Овом приликом Јужнобачки управни округ се захваљује директору, професорима и ученицима Гимназије „Лаза Костић“ као и свим учесницима који су помогли у реализацији ове свечаности.