Обележен Дан Заједничког већа општина у Вуковару

Заједничко веће општина формирано је међународним уговором пре 22. године на територији тадашње Републике Српске Крајине. Током предходних деценија упркос бројним изазовима и препрекама српска мањина се одржава и развија у источној Хрватској захваљујући и постојању ове институције.

Прослави Дана заједничког већа општина присуствовао је начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић, у Вуковару 23. маја 2019. године.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је обележавању Дана Заједничког већа општина у Вуковару као изасланик председника Републике Србије Александра Вучића. Међу присутнима су били и представници Српске православне цркве, представници страних амбасада акредитованих у Републици Хрватској, представници Владе Републике Хрватске и Републике Србије, Владе Аутономне покрајине Војводине, као и велики број представника округа, жупанија, општина и градова из обе државе. Присутнима се поред градоначелника Вучевића, обратио и председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић, као и председник Српског народног већа Милорад Пуповац, а додељене су и плакета и повеља Заједничког већа општина.