Одржан је први састанак пружалаца информација од јавног значаја у локалним самоуправама на подручију Јужнобачког управног округа и Града Новог Сад

Први састанак и формирање радне групе пружалаца информација од јавног значаја у локалним самоуправама на подручију ЈБУО и Града Новог Сада, одржан је јуче 14. новембра 2023. године у просторијама Јужнобачког управног округа у Новом Саду.

На иницијативу начелника Милана Новаковића и његових саветника, а због све учесталије злоупотребе права на приступ информацијама од јавног значаја, формирана је радна група, са циљем да се кроз размену знања, искуства, али и заједничког деловања скрене пажња како јавности, тако и надлежним институцијама, на овај растући проблем. Радна група ће након сумирања и анализе свих релевантних података предложити решења, која ће представити свим релевантним актерима, како би се избегло да они најрањивији, а то су школе, Месне заједнице, Центри за социјални рад и др. не буду онемогућени да обављају своје редовне послове, а са друге стране да сам Закон о слободном приступу информацијама од јавног значаја не изгуби свој основни смисао и циљ.